fillers

Fillers som används av Botoxa
Fillers som används av Botoxa
Fillers som används av Botoxa
Fillers som används av Botoxa

Vi på Botoxa använder oss av godkända CE-märkta fillers i Sverige, Juvéderm, Stylage, Restylane och Revolax. På BOTOXA har valt dessa märken eftersom de är kända, tillförlitliga fillers som ger goda resultat. Behandlingar med fillers ger också omedelbart synbar effekt.


Samtliga består av Hyaluronsyra, ett kroppsidentiskt socker. Hyaluronsyran finns naturligt i kroppen och bidrar bland annat till att hålla huden elastisk. Fillern är en klar geléliknande massa som  finns med olika viskositet, vilket skapar en mängd olika möjligheter för att snabbt och enkelt förbättra ditt utseende.

Från att framhäva/forma kindben, till hudföryngring (skinbooster) av exempel dekolletage.

Idag är en av de mer populära områdena läppar, som man på olika sätt kan bygga och skapa volym.
Alla fillers vi använder innehåller Lidokain, ett bedövningmedel som minskar smärtan vid behandling.

För den som önskar så är vi generösa med bedövningssalva. 


Många klienter undrar över hur länge en behandling med filler varar. Detta är svårt att ge ett direkt svar på eftersom varaktigheten beror på en mängd olika utomstående faktorer. Till exempel är ålder och ämnesomsättning två viktiga faktorer, men även om man har blivit behandlad någon gång tidigare, vilken filler som användes samt vilket område som behandlades. Med andra ord är varaktigheten mycket individuell och varierande. Läppar kan hålla upp 9 månader medans övriga ansiktet upp till 18 månader. 


Viktigt att tänka på inför en injicering är att mediciner som innehåller Acetylsalicylsyra (ASA) såsom Magnecyl, Treo och Ipren bör ej tas 1 vecka före din behandling. Dessa ökar risken för blödningar som i sin tur orsakar blåmärken. Efter en behandling med fillers är det vanligt att det injicerade området upplever lätt svullnad, detta är ofarligt och lägger sig efter ett par dagar. 


Mer information om Fillers så som indikationer och risker fås vid konsultation. Har du fler frågor så maila gärna! 


Läs gärna vidare här  Konsultation.